• Eros & Psyche

  Online

  31/05/2020

  16+

  10:00

  Duur voorstelling: 30 min.

  Iedereen kent het woord: liefde. De meesten van ons hebben het wel eens ervaren. De meesten van ons hebben het ook gemist. De meesten van ons denken het te kennen. Maar wie van ons snapt het echt? Wie weet waar de liefde over gaat en wat het van ons vraagt?

  Project: De Liefde gaat over deze vragen.

  Samen met Esther Cat, relatietherapeut (Praktijk voor Liefdestherapie), hebben wij ons gewaagd aan deze vragen. We kunnen je alvast verklappen dat we niet het gouden antwoord gevonden hebben. Wel een prachtige voorstelling die uit het vragen is ontstaan.

  • EEN VERHAAL ALS MEDICIJN •
  Het luisteren naar een verhaal activeert onze rechterhersenhelft. We komen op een plek van verbeelding terecht waar we niet iets hoeven te doen of te veranderen – we hoeven alleen maar te luisteren. Verhalen veroorzaken opwinding, bedroefdheid, vragen, verlangens, inzichten die spontaan opkomen naar het luisteren ervan.

  De verhalen die wij delen, zijn archetypisch mythologische verhalen. Onze verhalen omvatten aanwijzingen die tot een leidraad kunnen dienen bij complexe situaties. Nu vertellen we de Griekse mythe van Eros & Psyche in 7 delen, een verhaal wat ons meeneemt naar de diepste, meest verborgen plekken, waar de liefde ons altijd weer weet te raken.

  19 april, 26 april, 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei en 31 mei van 10:00-10:30.

  De voorstelling is online en gratis.